Måneproduksjoner kan levere det meste innen scenografi, installasjoner og kulisser. Vi har levert tv-scenografier til både TV 2, TV 3, TV Norge og NRK. Vi har også laget en lang rekke scenografier til teater, opera, konserter, eventer og musikkvideoer.

TV-scenografier

«The Stream»

The Stream er en musikkonkurranse på TV 2 der nye artister skal oppdages og skapes på den moderne og virkelige måten. På oppdrag fra Bright laget vi scenografi til programmet.

«Anno»

Anno 2016 ble spilt inn på Isegran i Fredrikstad. På oppdrag fra produksjonsselskapet Strix, bygde vi soveboligen, ildhuset, mester, portal inn til området, svenneområdet, samt møllehuset.

Sovehuset nærmest, og ildhuset bortenfor der.
Måneproduksjoner bygde de to nærmeste husene vi ser til venstre, samt mesterområdet til høyre (foto: Lars Christiansen).

«Jaget»

Vi leverte deler av scenografien til sesong 1 av «Jaget». Blant annet bygde vi kasser for led-skjermer og «chasers podium». Det er et gameshow der kjendiser kan vinne store pengesummer til et veldedig formål. Programmet er basert på det engelske «The Chase». Oppdragsgiver var designer Pål Daffinrud.

Jan Åge Fjørtoft spiller Jaget. Programleder Sturla Berg-Johansen står ved siden av.
Vi leverte deler av scenografien til «Jaget».

«Vinn på minuttet»

«Vinn på minuttet» var et gameshow som gikk på TV 2, hvor deltakerne måtte løse oppgaver på ett minutt. Vi stod for hele studiooppbyggingen, det vil si scene, gelender, trapper, ramper, tribuner, takkonstruksjoner for lysdekor, samt kamerabaner. Props var det andre som stod for. Oppdragsgiver var Pål Daffinrud.

Oversikt over studioet til Vinn på minuttet.
Fra riggingen av «Vinn på minuttet». Her begynner det å nærme seg innspinngsstart.

«Dagens mann»

Dette var et gameshow med Hasse Hope som programleder. Vi bygde opp hele scenestrukturen med alle dekorelementer. Vi lagde også inngang og utgang med mekaniske skyveporter,  tillegg til 32 deltakerbord. Oppdragsgiver var Monster.

Fra en tv-sending med Dagens mann. En deltaker på storskjerm.
Vi fikk spørsmål fra Monster om vi ville jobbe med «Dagens mann».

«Norske talenter»

«Norske talenter» burde være kjent for de fleste i Norge. Vi lagde dommerbordet, scenegulvet, samt alt av logoer og X-er til 2014-sesongen. Oppdragsgiver var Frontlite.

Fra rigging av Norske talenter. Viser scenen med logoelementer på vegg.
Måneproduksjoner har jobbet mye med Norske talenter.

Nobelkonserten 2014

Nobels fredspriskonsert er en konsert til ære for årets vinner av Nobels fredspris. Vi lagde stålkonstruksjonen til de sirkulære og bølgeformete lysformasjonene vi ser på bildet. Oppdragsgiver var Bright.

Fra Nobelkonserten. Viser et avstandsbilde av scene og publikum.
Nobelkonserten var et spektakulært skue.

«Mannegruppa Ottar»

Dette tv-programmet, som gikk på Viasat 4 fikk mye kritikk for å være mannssjåvinistisk, kvinnefiendtlig og til tider barnslig tv for menn. Vi stod for hele studioscenografien i tillegg til props.

Fra innspilling av Mannegruppa Ottar, med publikum.
Vi hadde ansvaret for hele scenografien til «Mannegruppa Ottar».

«Norske helter»

Hver dag gjør helt vanlige personer en helteinnsats for andre medmennesker. Disse har blitt hedret med en egen prisutdeling, nemlig «Norske helter». Her stod vi for hele studiosettet unntatt lyd og lys. Oppdragsgiver var Pål Daffinrud.

Bilder fra ferdig rigget studio. Viser bord, stoler og lysekroner. Ingen mennesker.
Her er det ikke lenge igjen til innspilling av «Norske helter».

«Norges smarteste»

Dette er et TV-program vist på NRK der deltakerne konkurrerte om å bli kåret til «Norges smarteste». Vi lagde deltakerbord og skjermstativ. Oppdragsgiver var Mastiff.

deltakere i Norges smarteste står ved sine deltakerbord. God stemning.
Skjermbilde fra en tv-sending av «Norges smarteste».

Teater og opera

«Flaggermusen»

I 2015 inngikk vi et samarbeid med Oscarsborgoperaen om å levere scenografier til de årlige forestillingene som settes opp på Oscarsborg. I fjor bygget vi scenografien for operetten «Flaggermusen». Scenograf var Øystein Hansen fra Østfold teater. I 2016 er det «Madame Butterfly» som settes opp. Leiko Fuseya er scenograf.

Fra forestillingen «Flaggermusen».
Måneproduksjoner bygde scenografien til operetten «Flaggermusen» for Oscarsborgoperaen i 2015.

«Det hendte i den gamle by»

Måneproduksjoner satte i samarbeid med Gamlebyopplevelser AS og Østfold Teater opp byoperetten «Det hendte i den gamle by». På Tøihusplassen, i ly av de enorme eiketrærne ned mot Vaterland, utspilte byoperetten anno 2006 seg. Rammen var fantastisk og stykket ble en ubetinget suksess.

by4

«Reisen til julestjernen»

Sverre Brandts komedie «Reisen til julestjernen» ble skrevet i 1924. I 2007 ble stykket for første gang satt opp på Parkteateret i Moss og da var det vi som leverte scenografien. Ida Fredriksen fra Østfold Teater tegnet og månen var kulissemakerene.

Fra forestillingen Reisen til julestjernen.
Forestillingen «Reisen til julestjernen» har blitt satt opp i flere år.

«Merklin & Turbin»

Måneproduksjoner bygger scenografien til stykket «Merklin & Turbin» skrevet av den svenske forfatteren Ulf Stark. Scenografien ble jobbet frem av Øystein Hansen og Anne Mali Mæther, og det er Måneproduksjoner som har gitt liv til ideene.

Props «Merklin & Turbin»
Props til «Merklin & Turbin».

Andre forestillinger

I tillegg til det som er nevnt har vi også levert hele eller deler av scenografien til en lang rekke opera- og teaterforestillinger. Konkret kan vi nevne «Aristokattene» for Gamle Fredrikstad Barneteater, samt et dukketeater for Hølen Bokcafe.

Musikkvideoer

Karpe Diem

Jon Brandt og Måneproduksjoner var med da Karpe Diem spilte inn musikkvideo for låta «Stjerner». Innspillingen fant sted to hektiske dager i ett provisorisk studio i en rubbhall på Øra i Fredrikstad. Månen reiste sin groundsupport inne i hallen, hang opp molton hele veien rundt – og vips, en blackbox på over hundre kvadrat.

Fra innspillingen av låta «Stjerner». Bilde av Chirag og Magdi, samt fotografer.
Månen var der da Karpe Diem spilte inn en musikkvideo av låta «Stjerner».

Lars Vaular

Da Lars Vaular ville hylle Leeds-legenden Gary Speed ved å spille inn en musikkvideo av låta som heter nettopp «Gary Speed», kom han til Fredrikstad. Videoen, som ble filmet av våre venner i Lucky View, er spilt inn i våre lokaler.

Elisabeth Carew

I en rubbhall på Øra rigget månen opp sin groundsupport og lagde en kjempe-blackbox, hvor opptakene fant sted. Det ble produsert kulisser dag og natt, og det siste malingsstrøket tørket under opptak.

Crew flytter en kunstig propell.
Fra opptaket med Elisabeth Carew.

Ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp til en scenografi.